03.08. Department of Food Engineering

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 281-300 of 479 (Search time: 0.128 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
281Jul-2014Isolation, Characterization, and Screening Probiotic Properties of Artisanal Yoghurt Starter Strains From Urla RegionOkuklu, Burcu 
2822013Karaburun Yarımadasında yetişen Hurma zeytininin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin karakterizasyonuÖzen, Fatma Banu ; Baysal, Ayşe Handan ; Tokatlı, Figen 
2832020Kaymak ve Kaymaklı Yoğurt Yüzeylerine Sürekli Sistemde Uv Işık Uygulamasının İşlem Sonrasında ve Depolama Sürecinde Küf Sayısı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkilerinin BelirlenmesiGündüz, Gülten; Öztürk, Müge Urgu; Kışla, Duygu; Koca, Nurcan; Ünlütürk, Sevcan ; Sonkaya, Gamze
284Feb-2015Kinetic and Equilibrium Studies of Adsorption of Ss-Glucuronidase by Clinoptilolite-Rich MineralsDemirbüker Kavak, Dilek ; Ülkü, Semra 
2852014Kinetic and Structural Characterization of Interaction Between Trypsin and Equisetum Arvense ExtractUslu, Mehmet Emin; Bayraktar, Oğuz ; Ceylan, Çağatay 
2862007Kinetic and Thermodynamic Properties of Crude and Three-Phase Partitioned Polygalacturonase From Aspergillus SojaeDoğan, Nergiz; Tari, Canan ; Göğüş, Nihan
287Jul-2006Kinetic Modelling of Lactic Acid Production From Whey by Lactobacillus Casei (nrrl B-441)Altıok, Duygu; Tokatlı, Figen ; Harsa, Hayriye Şebnem 
288Dec-2022Knockdown of Death Receptor 5 Antisense Long Noncoding Rna and Cisplatin Treatment Modulate Similar Macromolecular and Metabolic Changes in Hela CellsGürer, Dilek Cansu; Erdoğan Vatansever, İpek ; Ceylan, Çağatay ; Akgül, Bünyamin 
2892018Kritik Altı Su ile Fındık Atıklarından Antioksidan Bileşiklerin EkstraksiyonuSürek, Ece; Büyükkileci, Ali Oğuz 
2902018KRİTİK ALTI SU İLE FINDIK ATIKLARINDAN ANTİOKSİDAN BİLEŞİKLERİN EKSTRAKSİYONUBüyükkileci, Ali Oğuz ; Sürek, Ece
2912021Kurkumin ve Beta-karotenin İnce Bağırsak Karma Misellerinde Çözünme Mekanizmaları ve Bu Olaya Etki Eden Faktörlerin Moleküler Dinamik Simülasyonlar ile İncelenmesiBayramoğlu, Beste ; Tunçer, Esra; Özuysal, Mustafa 
2922021Kuru İncir İşleme Atıkları, Yan Ürünleri ve Hurdalarından Pektin Üretimi: Pektin Ekstraksiyonun Optimizasyonu ve Moleküler, Fonksiyonel ve Sağlık Üzerindeki Etkilerinin KarakterizasyonuYemenicioğlu, Ahmet ; Güleç, Şükrü ; Büyükkileci, Ali Oğuz ; Çavdaroğlu, Elif; Başer, Filiz
2932015Kurutma Sıcaklığının Üzüm Çekirdeklerinin Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Kapasitesi Üzerine EtkisiKonuk, Dilara; Korel, Figen 
2942000L(+)lactic Acid Production From Whey by Lactobacillus Casei Nrrl B-441Büyükkileci, Ali Oğuz 
2952022Lactic Acid Bacteria: Isolation–characterization Approaches and Industrial ApplicationsMeruvu, Haritha; Tellioğlu Harsa, Şebnem 
2962008Laktik asit bakterileri, lisozim ve laktoperoksidaz kullanılarak antimikrobiyal özellik taşıyan yenebilir filmlerin geliştirilmesi, plastik ambalaj materyallerine ve çeşitli gıdalara uygulanmasıKorel, Figen ; Yemnicioğlu, Ahmet; Altınkaya, Sacide Alsoy ; Arslanoğlu, Alper 
297Apr-2022Layer-By Assembly of Lysozyme With Iota-Carrageenan and Gum Arabic for Surface Modification of Food Packaging Materials With Improved Barrier PropertiesKoca, Nazan; Bayramoğlu, Beste 
2982023Locoregional Treatment Improves Survival in De Novo Bone-Only Metastatic Breast Cancer: Long-Term Results of the Prospective, Multi-Institutional Study - Protocol Bomet Mf14-01Soran, Atilla; Doğan, Lütfi; Işık, Arda; Özbaş, Serdar; Can Trabulus, Didem; Demirci, Umut; Karanlık, Hasan; Sezgin, Efe 
2992009Low Temperature Plasma: a New Disinfection Method for Food and Food Contact SurfacesBaysal, Ayşe Handan ; Baysal, Taner
3002021Lymphedema After Sentinel Lymph Node Biopsy: Who Is at Risk?Işık, Arda; Soran, Atilla; Grasi, Ariel; Barry, Noran; Sezgin, Efe