Browsing "Food Engineering / Gıda Mühendisliği" by Language tr

Showing results 1 to 20 of 34  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2011Aspergillus sojae tarafından poligalakturonaz (PG) enzimin üretimi ve pürifikasyonu: Morfoloji ve sıvı reolojisinin toplam sistem verimliliği üzerine olan etkilerinin endüstriyel uygulamalara yakın ölçeklerde deneysel ve teorik yaklaşımla incelenmesiTarı, Canan ; Ünlütürk, Sevcan 
2017Aspergillus sojae tarafından üretilen poligalakturonazın kısmi saflaştırılması için kromatografik bir yaklaşımŞen, İlknur ; Mata-Gomez, Marco A.; Palomares, Marco Rito; Tarı, Canan ; Dinç, Melike
2017Bakır mineralinin anemi durumundaki dengeleyici ve düzeltici etkisinin moleküler ve genetik düzeyde insan enterosit hücre modelinde araştırılmasıGüleç, Şükrü 
2011Biyoaktif maddelerin kontrollu salımı için kompozit veya karışımlardan oluşan aktif yenilebilir gıda ambalaj malzemeleri geliştirilmesiYemenicioğlu, Ahmet ; Atabay, Halil İbrahim ; Uysal, İlke; Aydemir, Levent Yurdaer; Arcan, İskender; Korel, Figen ; Boyacı, Derya
2020COVID 19 pandemi döneminde potansiyel besin önerileriAğırbaşlı, Zeynep; Kamber, Aslıhan ; Kılıç, Merve; Addıyaman, S. Cem; Harsa, Hayriye Şebnem 
2018Diyetten alınan ve kandaki demir mineralinin insan ince bağırsak hücre modelinde demir eksikliği anemisine etkisiGüleç, Şükrü 
2007Ekonomik değeri yüksek zeytinlerden üretilen Türk zeytinyağlarının sınıflandırılması ve zeytinyağlarında tağşişin belirlenmesiTokatlı, Figen ; Barut, Banu Özen; Korel, Figen 
2019Enzimatik ksilooligosakkarit üretimi için organosolv önişleminin kullanımıBüyükkileci, Ali Oğuz 
2016Evrimsel tıp: Sağlık ve hastalıklara yeni yaklaşımlarSezgin, Efe 
2014Farklı bölgelere ait ticari kırmızı şarapların elektronik burun ile aroma profillerine göre sınıflandırılmasıKorel, Figen ; Yaman, Ünal Rıza; Yücel, Ufuk
2010Floresanlı yerinde hibritleme (FISH) yöntemi ile bazı indikatör ve patojen bakterilerin çiğ kanatlı etlerinde ve kıymada saptanmasıBaysal, Ayşe Handan 
2005Gıda ışınlaması, uygulamaları ve tüketicinin ışınlanmış gıdaya bakış açısıKorel, Figen ; Orman, Sibel
2009Gıdalarda doğal antimikrobiyallerin kullanıldığı biyoaktif koruma sistemleriÖzen, Fatma Banu ; Soyer Dönmez, Ferda ; Ekinci, Yeşim
2013Karaburun Yarımadasında yetişen Hurma zeytininin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin karakterizasyonuÖzen, Fatma Banu ; Baysal, Ayşe Handan ; Tokatlı, Figen 
2018Kritik altı su ile fındık atıklarından antioksidan bileşiklerin ekstraksiyonuSürek, Ece; Büyükkileci, Ali Oğuz 
2015Kurutma sıcaklığının üzüm çekirdeklerinin toplam fenolik madde içeriği ve antioksidan kapasitesi üzerine etkisiKonuk, Dilara; Korel, Figen 
2008Laktik asit bakterileri, lisozim ve laktoperoksidaz kullanılarak antimikrobiyal özellik taşıyan yenebilir filmlerin geliştirilmesi, plastik ambalaj materyallerine ve çeşitli gıdalara uygulanmasıKorel, Figen ; Yemnicioğlu, Ahmet; Altınkaya, Sacide Alsoy ; Arslanoğlu, Alper 
2015Mikrobiyal ksilanazlar ve gıda endüstrisinde kullanım alanlarıYeğin, Sırma; Büyükkileci, Ali Oğuz 
2010Nanoteknolojinin gıda bilim ve teknolojisi alanındaki uygulamalarıTarhan, Özgür; Gökmen, Vural; Harsa, Hayriye Şebnem 
2007Ohmik ısıtmanın bazı meyve suları ve konsantrelerinde Alicyclobacillus acidoterrestris üzerine etkisiBaysal, Ayşe Handan ; İçier, Filiz