Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/7769
Title: COVID 19 pandemi döneminde potansiyel besin önerileri
Authors: Ağırbaşlı, Zeynep
Kamber, Aslıhan
Kılıç, Merve
Addıyaman, S. Cem
Harsa, Hayriye Şebnem
Keywords: COVID-19
Pandemi
Sağlıklı beslenme
Healthy eating
Publisher: Izmir Institute of Technology
Abstract: İçinde bulunduğumuz COVID-19 pandemi sürecinde gıdaların rolü, önemi ve etkinliği hakkında Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyesi, Prof. Dr. H. Şebnem HARSA önderliğinde ve Dr. S. Cem ADIYAMAN’ın desteğiyle, Zeynep AĞIRBAŞLI, Aslıhan KAMBER ve Merve KILIÇ’tan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan “COVID19 Pandemi Döneminde Potansiyel Besin Önerileri” başlıklı bir çalışma yayınlandı. Bu süreçte önem arz eden çalışmanın amacı; bir bireyin beslenme durumunun SARS-CoV-II enfeksiyon riskini, klinik seyrini ve COVID-19’un sonuçlarını etkileyebileceği düşüncesinden yola çıkarak belirtilmiş olan biyoaktiflerin tavsiye edilen dozlarda tüketiminin, sağlığa yararlı etkileri ile bağışıklık sistemini destekleyebileceği yönünde.
URI: https://hdl.handle.net/11147/7769
Appears in Collections:Food Engineering / Gıda Mühendisliği

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Covid19.pdfÇalışma Dosyası1.01 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

1,156
checked on Apr 22, 2024

Download(s)

780
checked on Apr 22, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.