Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/7769
Title: COVID 19 pandemi döneminde potansiyel besin önerileri
Authors: Ağırbaşlı, Zeynep
Kamber, Aslıhan
Kılıç, Merve
Addıyaman, S. Cem
Harsa, Hayriye Şebnem
Ağırbaşlı, Zeynep
Kamber, Aslıhan
Kılıç, Merve
Harsa, Hayriye Şebnem
Ağırbaşlı, Zeynep
Kamber, Aslıhan
Kılıç, Merve
Harsa, Hayriye Şebnem
Izmir Institute of Technology. Food Engineering
Keywords: COVID-19
Pandemi
Sağlıklı beslenme
Healthy eating
Issue Date: 2020
Publisher: Izmir Institute of Technology
Abstract: İçinde bulunduğumuz COVID-19 pandemi sürecinde gıdaların rolü, önemi ve etkinliği hakkında Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyesi, Prof. Dr. H. Şebnem HARSA önderliğinde ve Dr. S. Cem ADIYAMAN’ın desteğiyle, Zeynep AĞIRBAŞLI, Aslıhan KAMBER ve Merve KILIÇ’tan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan “COVID19 Pandemi Döneminde Potansiyel Besin Önerileri” başlıklı bir çalışma yayınlandı. Bu süreçte önem arz eden çalışmanın amacı; bir bireyin beslenme durumunun SARS-CoV-II enfeksiyon riskini, klinik seyrini ve COVID-19’un sonuçlarını etkileyebileceği düşüncesinden yola çıkarak belirtilmiş olan biyoaktiflerin tavsiye edilen dozlarda tüketiminin, sağlığa yararlı etkileri ile bağışıklık sistemini destekleyebileceği yönünde.
URI: https://hdl.handle.net/11147/7769
Appears in Collections:Food Engineering / Gıda Mühendisliği

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Covid19.pdfÇalışma Dosyası1.01 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record

CORE Recommender

Page view(s)

66
checked on Aug 4, 2021

Download(s)

62
checked on Aug 4, 2021

Google ScholarTM

Check


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.