Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11147/7769
Title: | COVID 19 pandemi döneminde potansiyel besin önerileri | Authors: | Ağırbaşlı, Zeynep Kamber, Aslıhan Kılıç, Merve Addıyaman, S. Cem Harsa, Hayriye Şebnem |
Keywords: | COVID-19 Pandemi Sağlıklı beslenme Healthy eating |
Publisher: | Izmir Institute of Technology | Abstract: | İçinde bulunduğumuz COVID-19 pandemi sürecinde gıdaların rolü, önemi ve etkinliği hakkında Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyesi, Prof. Dr. H. Şebnem HARSA önderliğinde ve Dr. S. Cem ADIYAMAN’ın desteğiyle, Zeynep AĞIRBAŞLI, Aslıhan KAMBER ve Merve KILIÇ’tan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan “COVID19 Pandemi Döneminde Potansiyel Besin Önerileri” başlıklı bir çalışma yayınlandı. Bu süreçte önem arz eden çalışmanın amacı; bir bireyin beslenme durumunun SARS-CoV-II enfeksiyon riskini, klinik seyrini ve COVID-19’un sonuçlarını etkileyebileceği düşüncesinden yola çıkarak belirtilmiş olan biyoaktiflerin tavsiye edilen dozlarda tüketiminin, sağlığa yararlı etkileri ile bağışıklık sistemini destekleyebileceği yönünde. | URI: | https://hdl.handle.net/11147/7769 |
Appears in Collections: | Food Engineering / Gıda Mühendisliği |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Covid19.pdf | Çalışma Dosyası | 1.01 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
1,246
checked on Nov 18, 2024
Download(s)
804
checked on Nov 18, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.