| Issue Date | Title | Author(s) |
1 | 2011 | Aspergillus sojae tarafından poligalakturonaz (PG) enzimin üretimi ve pürifikasyonu: Morfoloji ve sıvı reolojisinin toplam sistem verimliliği üzerine olan etkilerinin endüstriyel uygulamalara yakın ölçeklerde deneysel ve teorik yaklaşımla incelenmesi | Tarı, Canan ; Ünlütürk, Sevcan |
2 | 2017 | Bakır mineralinin anemi durumundaki dengeleyici ve düzeltici etkisinin moleküler ve genetik düzeyde insan enterosit hücre modelinde araştırılması | Güleç, Şükrü |
3 | 2007 | Bazı kültür ve yabani domates,biber ve patlacan türlerinde antioksidant özelliği olan karakter için mevcut genetik varyasyonun tayin edilmesi ve bu karakterleri kontrol eden genlerin moleküler haritalanması | Frary, Anne ; Doğanlar, Sami ; Yemenicioğlu, Ahmet ; Rusçuklu, Dane; Ökmen, Bilal ; Şığva, Hasan Özgür; Tümbilen, Yeliz; Keçeli, Mehmet Ali; Yüce, Duygu; Göl, Deniz; Kırsoy, Öyküm |
4 | 2011 | Biyoaktif maddelerin kontrollu salımı için kompozit veya karışımlardan oluşan aktif yenilebilir gıda ambalaj malzemeleri geliştirilmesi | Yemenicioğlu, Ahmet ; Atabay, Halil İbrahim ; Uysal, İlke; Aydemir, Levent Yurdaer; Arcan, İskender; Korel, Figen ; Boyacı, Derya |
5 | 2007 | Ekonomik değeri yüksek zeytinlerden üretilen Türk zeytinyağlarının sınıflandırılması ve zeytinyağlarında tağşişin belirlenmesi | Tokatlı, Figen ; Barut, Banu Özen; Korel, Figen |
6 | 2008 | Enzim immobilize edilmiş membranların hazırlanması ve karakterizasyonu: membran performanslarının belirlenmesi | Alsoy Altınkaya, Sacide ; Yemenicioğlu, Ahmet ; Yürekli, Yılmaz |
7 | 2019 | Enzimatik ksilooligosakkarit üretimi için organosolv önişleminin kullanımı | Büyükkileci, Ali Oğuz |
8 | 2010 | Floresanlı yerinde hibritleme (FISH) yöntemi ile bazı indikatör ve patojen bakterilerin çiğ kanatlı etlerinde ve kıymada saptanması | Baysal, Ayşe Handan |
9 | 2009 | Gıdalarda doğal antimikrobiyallerin kullanıldığı biyoaktif koruma sistemleri | Özen, Fatma Banu ; Soyer Dönmez, Ferda ; Ekinci, Yeşim |
10 | 2013 | Karaburun Yarımadasında yetişen Hurma zeytininin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin karakterizasyonu | Özen, Fatma Banu ; Baysal, Ayşe Handan ; Tokatlı, Figen |
11 | 2008 | Laktik asit bakterileri, lisozim ve laktoperoksidaz kullanılarak antimikrobiyal özellik taşıyan yenebilir filmlerin geliştirilmesi, plastik ambalaj materyallerine ve çeşitli gıdalara uygulanması | Korel, Figen ; Yemnicioğlu, Ahmet; Altınkaya, Sacide Alsoy ; Arslanoğlu, Alper |
12 | 2007 | Ohmik ısıtmanın bazı meyve suları ve konsantrelerinde Alicyclobacillus acidoterrestris üzerine etkisi | Baysal, Ayşe Handan ; İçier, Filiz |
13 | 2017 | Otohidroliz ve enzimatik hidroliz kullanılarak fındık atıklarından prebiyotik olarak kullanılabilecek ksilooligosakkarit üretimi | Büyükkileci, Ali Oğuz ; Yemenicioğlu, Ahmet ; Yeğin, Sırma |
14 | 2019 | Peynir altı suyu (PAS) proteini-hemiselüloz kompleksine Lactobacillus pentosus’un mikroenkapsülasyonu ve sofralık zeytine empregnasyonu | Baysal, Ayşe Handan ; Harsa, Hayriye Şebnem |
15 | 2021 | Spektroskopik tekniklerin sirke üretiminin izlenmesi ve sirkenin tağşişinin tespitinde kullanımı | Özen, Fatma Banu |
16 | 2008 | Süt ürünlerimizden izole edilen mikroorganizmalardan laktaz enzimi üretimi, saflaştırılması ve immobilizasyonu | Harsa, Hayriye Şebnem ; Türkel, Sezai; Hamamcı, Haluk; Gürakan, Candan; Göksungur, M. Yekta; Tarı, Canan ; Aydın, Aysun Cebeci |
17 | 2007 | Sıvı yumurta ürünlerinin ultraviole (UV) ışık ile dezenfeksiyonu | Ünlütürk, Sevcan ; Tarı, Canan ; Korel, Figen |
18 | 2014 | UV ışın yayan diyotların (UV-LEDs)taze sıkılmış elma suyunun pastörizasyonunda alternatif bir teknoloji olarak kullanılabilirliğinin araştırılması | Ünlütürk, Sevcan |
19 | 2009 | Üzüm çekirdeği özütü içeren fonksiyonel yenebilir filmlerin geliştirilmesi ve çeşitli gıdalara uygulanması | Korel, Figen ; Bayraktar, Oğuz |
20 | 2016 | Yarı mamul taze meyve ve sebzeler için katmanlı depozisyon yöntemi ile yeni nesil ince yenilebilir kaplamaların geliştirilmesi | Bayramoğlu, Beste ; Üney, Sinem; Koca, Nazan |