Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11147/13028
Title: | Yarı mamul taze meyve ve sebzeler için katmanlı depozisyon yöntemi ile yeni nesil ince yenilebilir kaplamaların geliştirilmesi | Authors: | Bayramoğlu, Beste Üney, Sinem Koca, Nazan |
Keywords: | Katmanlı depozisyon Yenilebilir kaplamalar |
Abstract: | Bu çalışmanın amacı kitozan ve sodyum kazeinat kullanılarak katmanlı depozisyon ile çok katmanlı (LbL) yenilebilir kaplamaların elde edilmesidir. pH, adsorpsiyon süresi ve katman sayısının film oluşumuna etkileri incelenmiştir. Film oluşumu UV-Vis spektrofotometre ve yüzey plazmon rezonansı (YPR) ile ‘yerinde’ takip edilmiştir. Sonuçlar, LbL kaplama oluşumunun sadece her iki polielektrolitin de ortalama yük yoğunluğuna sahip olduğu pH birleşiminde (5,5-5,5) gerçekleştiğini göstermiştir. | URI: | https://hdl.handle.net/11147/13028 |
Appears in Collections: | Food Engineering / Gıda Mühendisliği TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document.pdf | 1.62 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
114
checked on Nov 18, 2024
Download(s)
56
checked on Nov 18, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.