Food Engineering / Gıda Mühendisliği : [425] Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 425
Issue DateTitleAuthor(s)
2023White bean and hazelnuts flours: Application in gluten-free breadTuna, Ayça; Cappa, Carola; Tokatlı, Figen ; Alamprese, Cristina
2023Editorial: Population genomics and adaptation to novel environments: challenges and opportunitiesMatur, Ferhat; Keskin, Emre; Sezgin, Efe 
2023A screen-printed electrode modified with gold nanoparticles/ cellulose nanocrystals for electrochemical detection of 4,4'-methylene diphenyl diamineBüyüktaş, Duygu; Ghaani, Masoud; Rovera, Cesare; Carullo, Daniele; Olsson, Richard T.; Korel, Figen ; Farris, Stefano
2007Ohmik ısıtmanın bazı meyve suları ve konsantrelerinde Alicyclobacillus acidoterrestris üzerine etkisiBaysal, Ayşe Handan ; İçier, Filiz
2013Karaburun Yarımadasında yetişen Hurma zeytininin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin karakterizasyonuÖzen, Fatma Banu ; Baysal, Ayşe Handan ; Tokatlı, Figen 
2014UV ışın yayan diyotların (UV-LEDs)taze sıkılmış elma suyunun pastörizasyonunda alternatif bir teknoloji olarak kullanılabilirliğinin araştırılmasıÜnlütürk, Sevcan 
2023Applications of UV–visible, fluorescence and mid-infrared spectroscopic methods combined with chemometrics for the authentication of apple vinegarÇavdaroğlu, C.; Özen, B. 
2023Ultrasonication effects on quality of tea-based beveragesUzuner, Sibel 
2023Early detection of breast cancer-related lymphedema: Accuracy of indocyanine green lymphography compared with bioimpedance spectroscopy and subclinical lymphedema symptomsSoran, Atilla; Bengur, Fuat Barış; Rodriguez, Wendy; Chroneos, Maria Z.; Sezgin, Efe 
Jan-2023Molecular evolution and population genetics of glutamate decarboxylase acid resistance pathway in lactic acid bacteriaSezgin, Efe ; Tekin, Burcu
Jan-2023Ruscogenin interacts with DPPC and DPPG model membranes and increases the membrane fluidity: FTIR and DSC studiesŞahin, İpek; Ceylan, Çağatay ; Bayraktar, Oğuz 
2007Sıvı yumurta ürünlerinin ultraviole (UV) ışık ile dezenfeksiyonuÜnlütürk, Sevcan ; Tarı, Canan ; Korel, Figen 
2007Ekonomik değeri yüksek zeytinlerden üretilen Türk zeytinyağlarının sınıflandırılması ve zeytinyağlarında tağşişin belirlenmesiTokatlı, Figen ; Barut, Banu Özen; Korel, Figen 
2008Süt ürünlerimizden izole edilen mikroorganizmalardan laktaz enzimi üretimi, saflaştırılması ve immobilizasyonuHarsa, Hayriye Şebnem ; Türkel, Sezai; Hamamcı, Haluk; Gürakan, Candan; Göksungur, M. Yekta; Tarı, Canan ; Aydın, Aysun Cebeci
2008Laktik asit bakterileri, lisozim ve laktoperoksidaz kullanılarak antimikrobiyal özellik taşıyan yenebilir filmlerin geliştirilmesi, plastik ambalaj materyallerine ve çeşitli gıdalara uygulanmasıKorel, Figen ; Yemnicioğlu, Ahmet; Altınkaya, Sacide Alsoy ; Arslanoğlu, Alper 
2009Üzüm çekirdeği özütü içeren fonksiyonel yenebilir filmlerin geliştirilmesi ve çeşitli gıdalara uygulanmasıKorel, Figen ; Bayraktar, Oğuz 
2009Gıdalarda doğal antimikrobiyallerin kullanıldığı biyoaktif koruma sistemleriÖzen, Fatma Banu ; Soyer Dönmez, Ferda ; Ekinci, Yeşim
2010Floresanlı yerinde hibritleme (FISH) yöntemi ile bazı indikatör ve patojen bakterilerin çiğ kanatlı etlerinde ve kıymada saptanmasıBaysal, Ayşe Handan 
2011Aspergillus sojae tarafından poligalakturonaz (PG) enzimin üretimi ve pürifikasyonu: Morfoloji ve sıvı reolojisinin toplam sistem verimliliği üzerine olan etkilerinin endüstriyel uygulamalara yakın ölçeklerde deneysel ve teorik yaklaşımla incelenmesiTarı, Canan ; Ünlütürk, Sevcan 
2011Biyoaktif maddelerin kontrollu salımı için kompozit veya karışımlardan oluşan aktif yenilebilir gıda ambalaj malzemeleri geliştirilmesiYemenicioğlu, Ahmet ; Atabay, Halil İbrahim ; Uysal, İlke; Aydemir, Levent Yurdaer; Arcan, İskender; Korel, Figen ; Boyacı, Derya
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 425