Browsing "Food Engineering / Gıda Mühendisliği" by Category Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı

Showing results 1 to 20 of 35  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2017Aspergillus sojae tarafından üretilen poligalakturonazın kısmi saflaştırılması için kromatografik bir yaklaşımŞen, İlknur ; Mata-Gomez, Marco A.; Palomares, Marco Rito; Tarı, Canan ; Dinç, Melike
2010Commercially suitable pectin methylesterase from Valencia orange peelsŞimşek, Şebnem; Yemenicioğlu, Ahmet 
2020The correlation of Magee Equations (TM) and Oncotype DX (R) recurrence score from core needle biopsy tissues in predicting response to neoadjuvant chemotherapy in ER+ and HER2- breast cancerSoran, Atilla; Tane, Kaori; Sezgin, Efe ; Bhargava, Rohit
2018Diyetten alınan ve kandaki demir mineralinin insan ince bağırsak hücre modelinde demir eksikliği anemisine etkisiGüleç, Şükrü 
2019Effect of substrate concentration and scale up on the polygalacturonase productionGöğüş, Nihan; Tarı, Canan 
2014Evaluation of orange peel, an industrial waste, for the production of Aspergillus sojae polygalacturonase considering both morphology and rheology effectsGögüş, Nihan; Hakgüder Taze, Bengi ; Demir, Hande; Tarı, Canan ; Ünlütürk, Sevcan ; Lahore, Marcelo Fernandez
2016Evrimsel epidemiyoloji: Epidemiyoloji ve evrimsel biyolojinin senteziSezgin, Efe 
2016Evrimsel tıp: Sağlık ve hastalıklara yeni yaklaşımlarSezgin, Efe 
2017Extraction and characterization of pectin from fresh globe artichoke and canned artichoke wasteCeylan, Çağatay ; Bayraktar, Oğuz ; Atçı, Erhan; Sarrafi, Şahin
2014Farklı bölgelere ait ticari kırmızı şarapların elektronik burun ile aroma profillerine göre sınıflandırılmasıKorel, Figen ; Yaman, Ünal Rıza; Yücel, Ufuk
2005Gıda ışınlaması, uygulamaları ve tüketicinin ışınlanmış gıdaya bakış açısıKorel, Figen ; Orman, Sibel
2019Identification of Staphylococcus aureus cheese isolates with respect to virulence properties, genetic relatedness and antibiotic resistance profilesKadiroğlu, Pınar; Korel, Figen ; Ceylan, Çağatay 
2014Kinetic and structural characterization of interaction between trypsin and equisetum arvense extractUslu, Mehmet Emin; Bayraktar, Oğuz ; Ceylan, Çağatay 
Dec-2022Knockdown of death receptor 5 antisense long noncoding RNA and cisplatin treatment modulate similar macromolecular and metabolic changes in HeLa cellsGürer, Dilek Cansu; Erdoğan Vatansever, İpek ; Ceylan, Çağatay ; Akgül, Bünyamin 
2018Kritik altı su ile fındık atıklarından antioksidan bileşiklerin ekstraksiyonuSürek, Ece; Büyükkileci, Ali Oğuz 
2015Kurutma sıcaklığının üzüm çekirdeklerinin toplam fenolik madde içeriği ve antioksidan kapasitesi üzerine etkisiKonuk, Dilara; Korel, Figen 
2015Mikrobiyal ksilanazlar ve gıda endüstrisinde kullanım alanlarıYeğin, Sırma; Büyükkileci, Ali Oğuz 
2010Nanoteknolojinin gıda bilim ve teknolojisi alanındaki uygulamalarıTarhan, Özgür; Gökmen, Vural; Harsa, Hayriye Şebnem 
2012Optimization of the process parameters for the utilization of orange peel to produce polygalacturonase by solid-state fermentation from an Aspergillus sojae mutant strainDemir, Hande; Göğüş, Nihan; Tarı, Canan ; Heerd, Doreen; Lahore, Marcelo Fernandez
2015Orta nemli incirlerde depolama sonrasında pektin metil esteraz aktivitesi değişimiDemirbüker Kavak, Dilek ; Yemenicioğlu, Ahmet