Browsing "Food Engineering / Gıda Mühendisliği" by Category Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı

Showing results 1 to 20 of 34  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2017Aspergillus Sojae Tarafından Üretilen Poligalakturonazın Kısmi Saflaştırılması için Kromatografik Bir YaklaşımŞen, İlknur ; Mata-Gomez, Marco A.; Palomares, Marco Rito; Tarı, Canan ; Dinç, Melike
2010Commercially Suitable Pectin Methylesterase From Valencia Orange PeelsŞimşek, Şebnem; Yemenicioğlu, Ahmet 
2018Diyetten Alınan ve Kandaki Demir Mineralinin İnsan İnce Bağırsak Hücre Modelinde Demir Eksikliği Anemisine EtkisiGüleç, Şükrü 
2019Effect of Substrate Concentration and Scale Up on the Polygalacturonase ProductionGöğüş, Nihan; Tarı, Canan 
2014Evaluation of Orange Peel, an Industrial Waste, for the Production of Aspergillus Sojae Polygalacturonase Considering Both Morphology and Rheology EffectsGögüş, Nihan; Hakgüder Taze, Bengi ; Demir, Hande; Tarı, Canan ; Ünlütürk, Sevcan ; Lahore, Marcelo Fernandez
2016Evrimsel epidemiyoloji: Epidemiyoloji ve evrimsel biyolojinin senteziSezgin, Efe 
2016Evrimsel Tıp: Sağlık ve Hastalıklara Yeni YaklaşımlarSezgin, Efe 
2017Extraction and Characterization of Pectin From Fresh Globe Artichoke and Canned Artichoke WasteCeylan, Çağatay ; Bayraktar, Oğuz ; Atçı, Erhan; Sarrafi, Şahin
2014Farklı Bölgelere Ait Ticari Kırmızı Şarapların Elektronik Burun ile Aroma Profillerine Göre SınıflandırılmasıKorel, Figen ; Yaman, Ünal Rıza; Yücel, Ufuk
2005Gıda Işınlaması, Uygulamaları ve Tüketicinin Işınlanmış Gıdaya Bakış AçısıKorel, Figen ; Orman, Sibel
2019Identification of Staphylococcus Aureus Cheese Isolates With Respect To Virulence Properties, Genetic Relatedness and Antibiotic Resistance ProfilesKadiroğlu, Pınar; Korel, Figen ; Ceylan, Çağatay 
2014Kinetic and Structural Characterization of Interaction Between Trypsin and Equisetum Arvense ExtractUslu, Mehmet Emin; Bayraktar, Oğuz ; Ceylan, Çağatay 
Dec-2022Knockdown of Death Receptor 5 Antisense Long Noncoding Rna and Cisplatin Treatment Modulate Similar Macromolecular and Metabolic Changes in Hela CellsGürer, Dilek Cansu; Erdoğan Vatansever, İpek ; Ceylan, Çağatay ; Akgül, Bünyamin 
2018Kritik Altı Su ile Fındık Atıklarından Antioksidan Bileşiklerin EkstraksiyonuSürek, Ece; Büyükkileci, Ali Oğuz 
2015Kurutma Sıcaklığının Üzüm Çekirdeklerinin Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Kapasitesi Üzerine EtkisiKonuk, Dilara; Korel, Figen 
2015Mikrobiyal Ksilanazlar ve Gıda Endüstrisinde Kullanım AlanlarıYeğin, Sırma; Büyükkileci, Ali Oğuz 
2010Nanoteknolojinin Gıda Bilim ve Teknolojisi Alanındaki UygulamalarıTarhan, Özgür; Gökmen, Vural; Harsa, Hayriye Şebnem 
2012Optimization of the Process Parameters for the Utilization of Orange Peel To Produce Polygalacturonase by Solid-State Fermentation From an Aspergillus Sojae Mutant StrainDemir, Hande; Göğüş, Nihan; Tarı, Canan ; Heerd, Doreen; Lahore, Marcelo Fernandez
2015Orta Nemli İncirlerde Depolama Sonrasında Pektin Metil Esteraz Aktivitesi DeğişimiDemirbüker Kavak, Dilek ; Yemenicioğlu, Ahmet 
2007Partial Purification of Hen Egg White Lysozyme by Ethanol Precipitation Method and Determination of the Thermal Stability of Its Lyophilized FormGemili, Seyhun; Umdu, Emin Selahattin; Yaprak, Nilgün; Üstok, Fatma Işık; Yener, Fatih Yalçın Güneş; Mecitoğlu Güçbilmez, Çiğdem; Altınkaya, Sacide ; Yemenicioğlu, Ahmet