Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/7769
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAğırbaşlı, Zeynep-
dc.contributor.authorKamber, Aslıhan-
dc.contributor.authorKılıç, Merve-
dc.contributor.authorAddıyaman, S. Cem-
dc.contributor.authorHarsa, Hayriye Şebnem-
dc.date.accessioned2020-06-06T11:24:19Z-
dc.date.available2020-06-06T11:24:20Z-
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11147/7769-
dc.description.abstractİçinde bulunduğumuz COVID-19 pandemi sürecinde gıdaların rolü, önemi ve etkinliği hakkında Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyesi, Prof. Dr. H. Şebnem HARSA önderliğinde ve Dr. S. Cem ADIYAMAN’ın desteğiyle, Zeynep AĞIRBAŞLI, Aslıhan KAMBER ve Merve KILIÇ’tan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan “COVID19 Pandemi Döneminde Potansiyel Besin Önerileri” başlıklı bir çalışma yayınlandı. Bu süreçte önem arz eden çalışmanın amacı; bir bireyin beslenme durumunun SARS-CoV-II enfeksiyon riskini, klinik seyrini ve COVID-19’un sonuçlarını etkileyebileceği düşüncesinden yola çıkarak belirtilmiş olan biyoaktiflerin tavsiye edilen dozlarda tüketiminin, sağlığa yararlı etkileri ile bağışıklık sistemini destekleyebileceği yönünde.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherIzmir Institute of Technologyen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectCOVID-19en_US
dc.subjectPandemien_US
dc.subjectSağlıklı beslenmeen_US
dc.subjectHealthy eatingen_US
dc.titleCOVID 19 pandemi döneminde potansiyel besin önerilerien_US
dc.typeWorking Paperen_US
dc.institutionauthorAğırbaşlı, Zeynep-
dc.institutionauthorKamber, Aslıhan-
dc.institutionauthorKılıç, Merve-
dc.institutionauthorHarsa, Hayriye Şebnem-
dc.institutionauthorAğırbaşlı, Zeynep-
dc.institutionauthorKamber, Aslıhan-
dc.institutionauthorKılıç, Merve-
dc.institutionauthorHarsa, Hayriye Şebnem-
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Food Engineeringen_US
dc.relation.publicationcategoryYazar Denetimli Yayınen_US
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeWorking Paper-
item.languageiso639-1tr-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.dept01. Izmir Institute of Technology-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
Appears in Collections:Food Engineering / Gıda Mühendisliği
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Covid19.pdfÇalışma Dosyası1.01 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

1,156
checked on Apr 22, 2024

Download(s)

780
checked on Apr 22, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.