Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11147/7769
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ağırbaşlı, Zeynep | - |
dc.contributor.author | Kamber, Aslıhan | - |
dc.contributor.author | Kılıç, Merve | - |
dc.contributor.author | Addıyaman, S. Cem | - |
dc.contributor.author | Harsa, Hayriye Şebnem | - |
dc.date.accessioned | 2020-06-06T11:24:19Z | - |
dc.date.available | 2020-06-06T11:24:20Z | - |
dc.date.issued | 2020 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11147/7769 | - |
dc.description.abstract | İçinde bulunduğumuz COVID-19 pandemi sürecinde gıdaların rolü, önemi ve etkinliği hakkında Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyesi, Prof. Dr. H. Şebnem HARSA önderliğinde ve Dr. S. Cem ADIYAMAN’ın desteğiyle, Zeynep AĞIRBAŞLI, Aslıhan KAMBER ve Merve KILIÇ’tan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan “COVID19 Pandemi Döneminde Potansiyel Besin Önerileri” başlıklı bir çalışma yayınlandı. Bu süreçte önem arz eden çalışmanın amacı; bir bireyin beslenme durumunun SARS-CoV-II enfeksiyon riskini, klinik seyrini ve COVID-19’un sonuçlarını etkileyebileceği düşüncesinden yola çıkarak belirtilmiş olan biyoaktiflerin tavsiye edilen dozlarda tüketiminin, sağlığa yararlı etkileri ile bağışıklık sistemini destekleyebileceği yönünde. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.publisher | Izmir Institute of Technology | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | COVID-19 | en_US |
dc.subject | Pandemi | en_US |
dc.subject | Sağlıklı beslenme | en_US |
dc.subject | Healthy eating | en_US |
dc.title | COVID 19 pandemi döneminde potansiyel besin önerileri | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |
dc.institutionauthor | Ağırbaşlı, Zeynep | - |
dc.institutionauthor | Kamber, Aslıhan | - |
dc.institutionauthor | Kılıç, Merve | - |
dc.institutionauthor | Harsa, Hayriye Şebnem | - |
dc.institutionauthor | Ağırbaşlı, Zeynep | - |
dc.institutionauthor | Kamber, Aslıhan | - |
dc.institutionauthor | Kılıç, Merve | - |
dc.institutionauthor | Harsa, Hayriye Şebnem | - |
dc.department | İzmir Institute of Technology. Food Engineering | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Yazar Denetimli Yayın | en_US |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Working Paper | - |
crisitem.author.dept | 01. Izmir Institute of Technology | - |
crisitem.author.dept | 03.08. Department of Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Food Engineering / Gıda Mühendisliği |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Covid19.pdf | Çalışma Dosyası | 1.01 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
1,246
checked on Nov 18, 2024
Download(s)
804
checked on Nov 18, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.