Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/13028
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBayramoğlu, Beste-
dc.contributor.authorÜney, Sinem-
dc.contributor.authorKoca, Nazan-
dc.date.accessioned2023-02-05T13:27:02Z-
dc.date.available2023-02-05T13:27:02Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11147/13028-
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı kitozan ve sodyum kazeinat kullanılarak katmanlı depozisyon ile çok katmanlı (LbL) yenilebilir kaplamaların elde edilmesidir. pH, adsorpsiyon süresi ve katman sayısının film oluşumuna etkileri incelenmiştir. Film oluşumu UV-Vis spektrofotometre ve yüzey plazmon rezonansı (YPR) ile ‘yerinde’ takip edilmiştir. Sonuçlar, LbL kaplama oluşumunun sadece her iki polielektrolitin de ortalama yük yoğunluğuna sahip olduğu pH birleşiminde (5,5-5,5) gerçekleştiğini göstermiştir.tr
dc.language.isotren_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKatmanlı depozisyontr
dc.subjectYenilebilir kaplamalartr
dc.titleYarı mamul taze meyve ve sebzeler için katmanlı depozisyon yöntemi ile yeni nesil ince yenilebilir kaplamaların geliştirilmesitr
dc.typeProjecten_US
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Food Engineeringen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage174en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US
dc.identifier.trdizinid616376en_US
dc.identifier.wosqualityN/A-
dc.identifier.scopusqualityN/A-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairetypeProject-
item.languageiso639-1tr-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
Appears in Collections:Food Engineering / Gıda Mühendisliği
TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document.pdf1.62 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

114
checked on Nov 18, 2024

Download(s)

56
checked on Nov 18, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.