Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/10351
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYeğin, Sırma-
dc.contributor.authorBüyükkileci, Ali Oğuz-
dc.date.accessioned2021-01-24T18:34:06Z-
dc.date.available2021-01-24T18:34:06Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11147/10351-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/194171-
dc.description.abstractKsilanazlar, doğada bitki hücre duvarının yapısında bulunan ksilanın hidrolizini sağlayan enzimlerdir. Çok yaygın kullanım alanı bulunan bu enzimler gıda ve yem sektörü açısından da büyük önem taşımaktadırlar. Endüstriyel ksilanaz üretimi mikrobiyal biyoproseslerle gerçekleştirilmektedir. Söz konusu enzimlerin biyosentez düzeyi, biyokimyasal ve teknolojik özellikleri, üretimde kullanılan mikroorganizma ve biyoproses koşullarına göre farklılık göstermektedir. Son zamanlarda ksilanazların üretim düzeylerinin arttırılması, saflaştırılması ve karakterizasyonu üzerinde çok sayıda çalışma yapılmıştır. Ancak günümüzde sürdürülebilir, çevreci ve ekonomik proseslerin geliştirilmesi adına alışılmışın dışında ve çok yönlü kullanılabilen yeni enzim sistemlerine ihtiyaç vardır. Bu derlemede, ksilanın yapısı, ksilanaz grubu enzimlerin sınıflandırılması, mikrobiyal ksilanaz üretimi, saflaştırılması, karakterizasyonu ve gıda sektöründe uygulamaları üzerinde durulmuştur.en_US
dc.description.abstractXylanases are the enzymes that are responsible for the hydrolysis of xylans existing in the plant cell wall. These enzymes, which are having widespread applications, are also very important for food and feed industries. Industrial production of xylanase is carried out by the microbial bioprocesses. The biosynthesis level and the biochemical and technological properties of these enzymes are influenced by the microbial strain chosen and the features of the bioprocess. In recent years, several studies have been conducted on the production, purification and characterization of these enzymes. However, today there is still a need for novel and versatile enzymes for the development of sustainable, environmentally friendly and economically feasible processes. This review emphasizes on the bioprocess routes to obtain high enzyme titer, the purification and characterization of xylanases and the industrial applications of xylanases with the focus on food industry.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherSidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti.en_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectLignoselüloz-
dc.subjectBiyoproses-
dc.subjectKsilanazen_US
dc.titleMikrobiyal ksilanazlar ve gıda endüstrisinde kullanım alanlarıen_US
dc.title.alternativeMicrobial xylanases and their applications in food industryen_US
dc.typeArticleen_US
dc.institutionauthorYeğin, Sırma-
dc.institutionauthorBüyükkileci, Ali Oğuz-
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Food Engineeringen_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage317en_US
dc.identifier.endpage326en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid194171en_US
dc.identifier.wosqualityN/A-
dc.identifier.scopusqualityQ4-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1tr-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeArticle-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
Appears in Collections:Food Engineering / Gıda Mühendisliği
TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
Mikrobiyal Ksilanazlar.pdf165.84 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

1,470
checked on Nov 18, 2024

Download(s)

164
checked on Nov 18, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.