Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/10323
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorŞen, İlknur-
dc.contributor.authorMata-Gomez, Marco A.-
dc.contributor.authorPalomares, Marco Rito-
dc.contributor.authorTarı, Canan-
dc.contributor.authorDinç, Melike-
dc.date.accessioned2021-01-24T18:33:52Z-
dc.date.available2021-01-24T18:33:52Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11147/10323-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/231680-
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, A. sojae mutantından poligalakturonaz üretilmesi ve ham ekstraktın kromatografik yöntemlerle kısmi saflaştırılmasıdır. Peptitlerin konfirmasyonu için ilk basamak olarak, jel içinde sindirilmiş sodyum-dodesil-sülfatpoliakrilamid-jel-elektroforezi (SDS-PAGE) jellerinde matriks-yardımlı lazer desorpsiyon/iyonlaştırmalı-uçuş zamanlıkütle spektrometresi (Maldi-TOF MS) analizi yapılmıştır. Poligalakturonaz üretimi için, katı-faz ve derin fermentasyonlarda üç farklı karbon kaynağı kullanılmıştır. Ham ekstrakt ilk olarak iyon değişim kromatografisi (IEXC) ile saflaştırılmıştır ve ardından bunu boyut eleme kromatografisi izlemiştir. Derin [acı portakal kabuğu, şeker pancarı melası ve (NH4)2SO4] ve katı-faz (buğday kepeği, şeker pancarı ve HCl) fermentasyonlarından elde edilen ham ekstraktlar yüksek seviyede poligalakturonaz enzim aktivitesi (sırasıyla 95.22 and 50.27 U/mL) göstermiştir. IEXC toplanmış fraksiyonunun (180, 200 ve 220 mM tuz fraksiyonları) boyut elemesi, en yüksek verimi (%36) ve saflaştırma katını (2.00) göstermiştir. SDS-PAGE'den elde edilen olası poligalakturonaz bantları jel içinde sindirilmiş ve peptit konfirmasyonu için Maldi-TOF-MS ile analiz edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study was to produce polygalacturonase from A. sojae mutant and partially purify the crude extract by chromatographic methods. As a preliminary step for the confirmation of its peptides, matrix-assisted laser-desorptionionization-time-of-flight mass spectrometry (Maldi-TOF MS) analysis was performed on in-gel digested sodiumdodecyl-sulphate-polyacrylamide-gel-electrophoresis (SDS-PAGE) gels. Three different carbon sources were employed in submerged and solid-state fermentations for the production of polygalacturonase. Crude extract was first purified by ion-exchange chromatography (IEXC) and followed further by size exclusion chromatography. Crude extracts obtained from sub-merged [of bitter orange peel, sugar beet molasses and (NH4)2SO4] and solid-state [of wheat bran, sugar beet and HCl] fermentation exhibited high levels of polygalacturonase enzyme activity (95.22 and 50.27 U/mL, respectively). Size exclusion of IEXC pooled fraction (180, 200 and 220 mM salt fractions) revealed the highest yield (36%) and purification fold (2.00). The likely polygalacturonase bands from SDS-PAGE were in-gel digested and analyzed by Maldi-TOF MS in route for peptides confirmation.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherSidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti.en_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAspergillus sojaeen_US
dc.titleAspergillus sojae tarafından üretilen poligalakturonazın kısmi saflaştırılması için kromatografik bir yaklaşımen_US
dc.title.alternativeA chromatographic approach for partial purification of polygalacturonase produced by Aspergillus sojaeen_US
dc.typeArticleen_US
dc.institutionauthorŞen, İlknur-
dc.institutionauthorTarı, Canan-
dc.institutionauthorDinç, Melike-
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Food Engineeringen_US
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Chemistryen_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage8en_US
dc.identifier.endpage16en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
local.message.claim2022-06-03T15:10:34.710+0300*
local.message.claim|rp02310*
local.message.claim|submit_approve*
local.message.claim|dc_contributor_author*
local.message.claim|None*
local.message.claim2023-01-27T12:32:55.778+0300*
local.message.claim|rp01406*
local.message.claim|submit_approve*
local.message.claim|dc_contributor_author*
local.message.claim|None*
dc.identifier.trdizinid231680en_US
dc.identifier.wosqualityN/A-
dc.identifier.scopusqualityQ4-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1tr-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeArticle-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
Appears in Collections:Chemistry / Kimya
Food Engineering / Gıda Mühendisliği
TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
04d60d10-6837-4b3f-a51c-8b87877cab99.pdf1.37 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

500
checked on Nov 18, 2024

Download(s)

146
checked on Nov 18, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.