Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11147/13156
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Tokatlı, Figen | - |
dc.contributor.author | Barut, Banu Özen | - |
dc.contributor.author | Korel, Figen | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-05T13:29:02Z | - |
dc.date.available | 2023-02-05T13:29:02Z | - |
dc.date.issued | 2007 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11147/13156 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışma ile ekonomik değeri yüksek memecik, erkence, gemlik, ayvalık, domat ve nizip-yağlık zeytinlerinden elde edilen sızma zeytinyağlarının fenolleri ve aromatik özellikleri bakımından zeytin tipi, coğrafi konum ve hasat yılına göre nasıl bir değişiklik gösterdiği ortaya çıkarılmıştır. Değişik zeytin tipleri İzmir ve Edremit’de bulunan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’ne ait istasyonlardan alınmış, yağlar aynı koşullarda elde edilmiş, böylece zeytin tipine göre ayrımda iklim, toprak ve işleme koşulları sabit tutulmuştur. Coğrafi bölge etkisi İzmir ve Edremit’den alınan iki tip zeytinden elde edilen yağlarla incelenmiştir. Zeytinyağlarına ait toplam fenol, serbest asitlik, peroksit değeri, renk ölçümleri, sıvı kromatografisi (HPLC) ile elde edilen fenolik madde miktarları ve elektronik-burun (e-burun) ile elde edilen uçucu madde profillerinden oluşan çok değişkenli veri matrisi asal bileşenler analizi ve kısmi en küçük kareler yöntemi ile değerlendirilmiştir. | tr |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Elektronik burun | tr |
dc.subject | Fenolik profil | tr |
dc.subject | Zeytinyağı | tr |
dc.title | Ekonomik değeri yüksek zeytinlerden üretilen Türk zeytinyağlarının sınıflandırılması ve zeytinyağlarında tağşişin belirlenmesi | tr |
dc.type | Project | en_US |
dc.department | İzmir Institute of Technology. Food Engineering | en_US |
dc.identifier.startpage | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 57 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | tr |
dc.identifier.trdizinid | 608830 | en_US |
dc.identifier.wosquality | N/A | - |
dc.identifier.scopusquality | N/A | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Project | - |
crisitem.author.dept | 03.08. Department of Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 03.08. Department of Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Food Engineering / Gıda Mühendisliği TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document.pdf | 541.1 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
180
checked on Nov 18, 2024
Download(s)
86
checked on Nov 18, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.