Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/13150
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAlsoy Altınkaya, Sacide-
dc.contributor.authorYemenicioğlu, Ahmet-
dc.contributor.authorYürekli, Yılmaz-
dc.date.accessioned2023-02-05T13:29:02Z-
dc.date.available2023-02-05T13:29:02Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11147/13150-
dc.description.abstractBu çalışmada üreaz enzimi polietilenimin (PEI) ve kitosan (CHI) ile modifiye edilmiş poliakrilonitril (PAN) membranları üzerine immobilize edilmiştir. PEI ve CHI ile modifikasyon PAN membranı üzerine adsorbe olan üreaz miktarını etkilemezken, aktiviteler sırayla 2 ve 1.5 kat artış göstermiştir. Membranların üreye karşı gösterdikleri kinetik performans aşağıdaki şekilde bulunmuştur: PAN+PEI+CHI>PAN+PEI>PAN+CHI>PAN. pH 7 ile 9 aralığında modifiye edilmiş membranlar üzerine immobilize edilen üreaz PAN üzerine immobilize edilene göre daha iyi bir aktivite profili sergilemiştir. PAN+CHI ve PAN membranları üzerine immobilize edilen üreaz 30 ve 37 o C’de optimum aktivite gösterirken, PAN+PEI ve PAN+PEI+CHI üzerine immobilizasyon optimum aktivitenin gözlendiği sıcaklığın 50 ve 60 o C’ye yükselmesine neden olmuştur.tr
dc.language.isotren_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÜreaztr
dc.subjectImmobilizasyontr
dc.subjectPolietilenimintr
dc.titleEnzim immobilize edilmiş membranların hazırlanması ve karakterizasyonu: membran performanslarının belirlenmesitr
dc.typeProjecten_US
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Chemical Engineeringen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage114en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US
dc.identifier.trdizinid608390en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeProject-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.languageiso639-1tr-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept03.02. Department of Chemical Engineering-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
Appears in Collections:Chemical Engineering / Kimya Mühendisliği
TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document.pdf995.45 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

64
checked on Apr 29, 2024

Download(s)

54
checked on Apr 29, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.