Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/10273
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKonak, Ramazan-
dc.contributor.authorKösoğlu, İlknur-
dc.contributor.authorTan, Nilgün-
dc.contributor.authorKocataş, Hilmi-
dc.contributor.authorYemenicioğlu, Ahmet-
dc.date.accessioned2021-01-24T18:33:28Z-
dc.date.available2021-01-24T18:33:28Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn1300-7009-
dc.identifier.issn2147-5881-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11147/10273-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/193644-
dc.description.abstractİncir, yüksek oranda diyet lif, fenolik madde ve mineralleri içeren bir meyvedir. Ülkemizin sahip olduğu zengin incir mirası göz önüne alındığında antioksidan kapasitesi çok yüksek, renkli çeşitler mevcut olmasına rağmen bunların kurutularak değerlendirilme uygulamaları yok denecek kadar azdır. Bu çalışma ile İncir Araştırma Enstitüsü genetik kaynaklar parselinde bulunan siyah renkli çeşitlerden 9 tanesi ve standart kurutmalık çeşitler olan Sarılop ve Sarızeybek çeşitleri kullanılmıştır. Meyveler geleneksel yönteme göre kerevetler ile güneş altında kurutulup çeşitlerin kuruma kapasiteleri ve kuru meyve kaliteleri tespit edilmiştir. Standart kurutmalık çeşitlerin yanı sıra 1101, 1102 ve 1012 kod numaralı siyah renkli çeşitlerin kurutmaya uygun olduğu sonucuna varılmıştır.en_US
dc.description.abstractFig fruits contain high dietary fiber, phenolic compounds and minerals. Although there are many black figs varieties in Turkey, studies related to drying of colored figs scarce. In this study, 9 black colored figs varieties and standard fig varieties (Sarılop and Sarızeybek) from Fig Research Institute were dried, and quality parameters of dried fruits were investigated. The drying was conducted on trays by classical sundrying. The results of this work clearly showed the suitability of black colored varieties with code number 1101, 1102 and 1012 for sundrying.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherPamukkale Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofPamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGüneşte kurutma-
dc.subjectKuru incir-
dc.subjectSiyah incir-
dc.titleSiyah meyveli incir çeşitlerinin kurutularak değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeAssessment of black fig varieties as drieden_US
dc.typeArticleen_US
dc.institutionauthorYemenicioğlu, Ahmet-
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Food Engineeringen_US
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.issue9en_US
dc.identifier.startpage394en_US
dc.identifier.endpage397en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid193644en_US
dc.identifier.scopusqualityN/A-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1tr-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeArticle-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
Appears in Collections:Food Engineering / Gıda Mühendisliği
TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
64925071-7b87-465a-89a1-a5af030a46a7.pdf801.8 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

208
checked on Nov 18, 2024

Download(s)

72
checked on Nov 18, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.