Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11147/10273
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Konak, Ramazan | - |
dc.contributor.author | Kösoğlu, İlknur | - |
dc.contributor.author | Tan, Nilgün | - |
dc.contributor.author | Kocataş, Hilmi | - |
dc.contributor.author | Yemenicioğlu, Ahmet | - |
dc.date.accessioned | 2021-01-24T18:33:28Z | - |
dc.date.available | 2021-01-24T18:33:28Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.issn | 1300-7009 | - |
dc.identifier.issn | 2147-5881 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11147/10273 | - |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/193644 | - |
dc.description.abstract | İncir, yüksek oranda diyet lif, fenolik madde ve mineralleri içeren bir meyvedir. Ülkemizin sahip olduğu zengin incir mirası göz önüne alındığında antioksidan kapasitesi çok yüksek, renkli çeşitler mevcut olmasına rağmen bunların kurutularak değerlendirilme uygulamaları yok denecek kadar azdır. Bu çalışma ile İncir Araştırma Enstitüsü genetik kaynaklar parselinde bulunan siyah renkli çeşitlerden 9 tanesi ve standart kurutmalık çeşitler olan Sarılop ve Sarızeybek çeşitleri kullanılmıştır. Meyveler geleneksel yönteme göre kerevetler ile güneş altında kurutulup çeşitlerin kuruma kapasiteleri ve kuru meyve kaliteleri tespit edilmiştir. Standart kurutmalık çeşitlerin yanı sıra 1101, 1102 ve 1012 kod numaralı siyah renkli çeşitlerin kurutmaya uygun olduğu sonucuna varılmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | Fig fruits contain high dietary fiber, phenolic compounds and minerals. Although there are many black figs varieties in Turkey, studies related to drying of colored figs scarce. In this study, 9 black colored figs varieties and standard fig varieties (Sarılop and Sarızeybek) from Fig Research Institute were dried, and quality parameters of dried fruits were investigated. The drying was conducted on trays by classical sundrying. The results of this work clearly showed the suitability of black colored varieties with code number 1101, 1102 and 1012 for sundrying. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.publisher | Pamukkale Üniversitesi | en_US |
dc.relation.ispartof | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Güneşte kurutma | - |
dc.subject | Kuru incir | - |
dc.subject | Siyah incir | - |
dc.title | Siyah meyveli incir çeşitlerinin kurutularak değerlendirilmesi | en_US |
dc.title.alternative | Assessment of black fig varieties as dried | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.institutionauthor | Yemenicioğlu, Ahmet | - |
dc.department | İzmir Institute of Technology. Food Engineering | en_US |
dc.identifier.volume | 21 | en_US |
dc.identifier.issue | 9 | en_US |
dc.identifier.startpage | 394 | en_US |
dc.identifier.endpage | 397 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 193644 | en_US |
dc.identifier.scopusquality | N/A | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Article | - |
crisitem.author.dept | 03.08. Department of Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Food Engineering / Gıda Mühendisliği TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
64925071-7b87-465a-89a1-a5af030a46a7.pdf | 801.8 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
208
checked on Nov 18, 2024
Download(s)
72
checked on Nov 18, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.