Show simple item record

dc.contributor.authorAğırbaşlı, Zeynep
dc.contributor.authorKamber, Aslıhan
dc.contributor.authorKılıç, Merve
dc.contributor.authorAddıyaman, S. Cem
dc.contributor.authorHarsa, Hayriye Şebnem
dc.date.accessioned2020-06-06T11:24:19Z
dc.date.available2020-06-06T11:24:19Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11147/7769
dc.description.abstractİçinde bulunduğumuz COVID-19 pandemi sürecinde gıdaların rolü, önemi ve etkinliği hakkında Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyesi, Prof. Dr. H. Şebnem HARSA önderliğinde ve Dr. S. Cem ADIYAMAN’ın desteğiyle, Zeynep AĞIRBAŞLI, Aslıhan KAMBER ve Merve KILIÇ’tan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan “COVID19 Pandemi Döneminde Potansiyel Besin Önerileri” başlıklı bir çalışma yayınlandı. Bu süreçte önem arz eden çalışmanın amacı; bir bireyin beslenme durumunun SARS-CoV-II enfeksiyon riskini, klinik seyrini ve COVID-19’un sonuçlarını etkileyebileceği düşüncesinden yola çıkarak belirtilmiş olan biyoaktiflerin tavsiye edilen dozlarda tüketiminin, sağlığa yararlı etkileri ile bağışıklık sistemini destekleyebileceği yönünde.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectCOVID-19en_US
dc.subjectPandemien_US
dc.subjectSağlıklı beslenmeen_US
dc.subjectHealthy eatingen_US
dc.titleCOVID 19 pandemi döneminde potansiyel besin önerilerien_US
dc.typeworkingPaperen_US
dc.contributor.institutionauthorAğırbaşlı, Zeynep
dc.contributor.institutionauthorKamber, Aslıhan
dc.contributor.institutionauthorKılıç, Merve
dc.contributor.institutionauthorHarsa, Hayriye Şebnem
dc.contributor.departmentIzmir Institute of Technology. Food Engineeringen_US
dc.relation.publicationcategoryYazar Denetimli Yayınen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record